Deklaration

WAT

Din vision, vår kunskap, ger större möjligheter.

Wat Ekonomikonsult AB

Deklaration

 

Som privat person kommer du få din inkomstdeklaration mellan periodenden 16 mars - 15 april från skattemyndigheten. Här får du information som berätta för dig hur mycket pengar som satts in av din arbetsgivare på ditt skattekonto under året. Förhoppningsvis ligger du på plus, då kommer du få utbetalat en liten eller stor summa runt midsommar. Självklart är det alltid kul med lite extra pengar så där till sommaren. Men så är inte alltid fallet. Ibland kan du behöva betala in pengar till staten för att du ligger minus. Här kan vi hjälpa dig att titta på vad för avdrag som just du kan göra, för att eventuellt minska din skatteskuld.

 

Har du en enskild firma så vet du säkert om att du alltid måste lämna in en NE-bilaga tillsammans med din inkomstdeklaration. Betalar du årsvis på din moms skall även momsdeklarationen in för ditt företag. Vi hjälper dig att få ordning på siffrorna så att du vet hur mycket som du ska betala i skatt eller moms. Det är inte lätt att veta vilka avdrag som får göras och vilka avdrag som är mer begränsade med schablonbelopp. Allt detta kan vi hjäla dig med. Skicka in en förfrågan så bokar vi upp ett möte för att se hur dina behov ser ut.

 

Har du ett aktiebolag deklarerar man i samband med bokslutet.

 

Mail: Wat.tomasgrahl@gmail.com

 

Viktiga datum

 

12 mars

Förfallodagen för underskott av slutlig skatt för de som fick sitt slutskattebesked i december 2014. Inbetalningen ska vara bokförd på Skatteverkets konto senast denna dag.

 

16 mars

Under tiden 16 mars–15 april pågår utskick av Inkomstdeklaration 1.

 

19 mars

E-tjänsten Inkomstdeklaration 1 öppnar den 19 mars. Med din e-legitimation kan du logga in och deklarera utan att behöva vänta på att deklarationsblanketten landar i brevlådan. I e-tjänsten kan du se din deklaration med alla förifyllda uppgifter och deklarera oavsett om du ska ändra något, skicka med bilagor eller bara godkänna din deklaration.

 

 

Skatteverket.se